AĞRI / DOĞUBAYAZIT - Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mrt

Kitap okumak, farklı dünyalara açılan kapıları aralamanın en iyi ve keyifli yoludur. Hiç göremeyeceğimiz yerleri görmek, şahit olamayacağımız hikayelerin içerisinde yaşamak, en doğru bilgilere ulaşmak adına atılabilecek en güzel adımdır.

Ne yazık ki internet çağı itibarı ile bilgiye ulaşmak çok kolaylaştı. Bu sebeple kitap okumak, internet araştırmalarının gölgesinde kaldı. Ancak göz ardı edilmemesi gereken bir konu var: internet doğru kullanılmadığı taktirde bilgi çöplüğü haline dönüşebilir.

Herkesin özgürce yazıp çizebildiği internet platformları, bilgiye ulaşmayı bir hayli kolaylaştırıp zaman kazandırırken, öte yandan kafalarımızı doğru bilinen yanlışlarla doldurabilir. Elbette bu internetin ne şekilde kullanıldığı ile ilgili. Fakat söz konusu kitaplar olunca, bilginin doğruluğu konusundaki şüpheler ortadan kalkar.

1. Dil Becerilerinizi Geliştirir

Kitap okumanın faydalarından biri de dil becerilerinizi geliştirmeye yardımcı olabilmesidir. Bunun nedeni, okumanın sizi aşina olmadığınız çeşitli yeni kelime ve deyimlerle tanıştırmasıdır. Yeni kelimelerle karşılaştıkça, bunları yavaş yavaş kelime dağarcığınıza eklemeye başlayacaksınız. Ayrıca, kitap okumak dilbilgisi ve noktalama becerilerinizi geliştirmenize de yardımcı olabilir.

2. Bilgi Birikiminizi Artırır

Kitap okumanın bir diğer faydası da bilgi birikiminizi artırmaya yardımcı olabilmesidir. Bunun nedeni, kitapların tarih, bilim ve sanat dahil olmak üzere çok çeşitli konularda bilgi sağlamasıdır. Farklı konular hakkında okudukça, yavaş yavaş bilgi tabanınızı oluşturmaya başlayacaksınız. Ayrıca, kitap okumak karmaşık kavramları daha iyi anlamanıza da yardımcı olabilir.

3. Rahatlamanıza Yardımcı Olur

Okumak, uzun bir günün ardından rahatlamak ve gevşemek için de harika bir yol olabilir. Bunun nedeni, günlük yaşamın stresinden kaçmanıza ve kurgu veya kurgu dışı bir dünyaya girmenize izin vermesidir. Kendinizi hikayeye kaptırdığınızda, sıkıntılarınızı unutacak ve rahatlayıp stresten arınabileceksiniz.

4. Stres Seviyesini Düşürür

Rahatlamanıza yardımcı olmanın yanı sıra, okumak stres seviyenizi azaltmaya da yardımcı olabilir. Çünkü okumanın kan basıncını ve kalp atış hızını düşürdüğü gösterilmiştir, bu da stres seviyelerinde bir azalmaya yol açabilir. Ek olarak, okumak sizi stresli düşüncelerden uzaklaştırmaya ve daha olumlu bir şeye odaklanmanıza da yardımcı olabilir.

5. Hayal Gücünüzü Artırır

Kitap okumanın faydalarından biri de hayal gücünüzü artırmaya yardımcı olabilmesidir. Bunun nedeni, okudukça normal deneyimlerinizin dışında farklı dünyalara ve senaryolara taşınacak olmanızdır. Hayal gücünüz harekete geçtikçe, daha önce aklınıza gelmemiş olabilecek yeni fikirler ve çözümler üretebileceksiniz

Kitap okumanın faydaları saymakla bitmez!

Mrt

18 Mart 1915, Türk tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın yaradılış tarihidir. Zaferiniz kutlu olsun.

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. yılında, vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Zaferin anlamı, milletimizin birlik ve beraberlik içinde neler başarabileceğini gösteriyor.

Çanakkale'de verilen mücadele, Türk milletinin vatan sevgisinin ne denli büyük olduğunun bir ifadesidir. Bu zaferi bizlere armağan eden şehitlerimize minnettarız.

Çanakkale'de gösterilen kahramanlık, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük uğruna neleri göze alabileceğini göstermiştir. Bu destanı yazan kahramanları rahmet ve şükranla anıyoruz.

Değerli hocamız Gül İsmailoğulları'nın düzenlendiği 18 Mart Çanakkale Zaferi anma programıyla bu vatanı bizlere armağan eden şehitlerimizi anıyor, programda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz...

Mrt

Okulumuzda Depreme Hazırlık Tatbikatı yapıldı.

Mrt

Okulumuzda Uğur Öner hocamız önderliğinde düzenlenen Futsal Turnuvasından görseller ...

2023-2024 MAZERET SINAVI TAKVİMİ

Sınav Tarihleri